joi, 17 noiembrie 2016


UPDATE, GALERIE FOTO: Lansare catalog de artă la Gaudeamus- Invitaţi speciali: Calin Steregean, Eric Poppe şi Gabriela Dobre
Grupa3News, Bucureşti, 17.11, ora 18.10- O expoziţie de opere ale pictorului belgian suprarealist Pierre Alechinsky sunt expuse privitorilor la Târgul Gaudeamus, relatează corespondenţii noştri. Expoziţia este organizată de Muzeul Naţional de Artă în parteneriat cu delegaţia Valoniei Bruxelles în România. Catalogul pictorului belgian prezintă opere realizate în colaborare cu 16 scriitori contemporani. La evenimentul de lansare au ţinut discursuri directorul MNAR, Calin Stegerean, reprezentantul delegaţiei Valoniei Bruxelles la Bucureşti, Eric Poppe şi artista plastică Gabriela Dobre.
Pierre Alechinsky, în vârstă de 89 de ani, este născut la Bruxelles. Este adeptul unui stil de creaţie artistică ambiguu aflat între pictură şi caligrafie. După 1965 s-a specializat în pictura acrilică.


Legendă foto: Lucrare de Pierre Alechinsky la Gaudeamus 2016


Legendă foto: Lansare catalog de artă la Gaudeamus 2016

UPDATE, GALERIE FOTO: Dezbatere la Târgul Gaudeamus- Cum să publici cărţi într-o ţară mică ?
Grupa3News, Bucureşti, 17.11, ora 17.20- O dezbatere pe tema publicării cărţilor în ţările mici a fost iniţiată azi la Gaudeamus de către Ambasada Norvegiei, relatează corespondenţii noştri. În cadrul dezbaterii, profesorul Helge Ronning a susţinut că în ţările nordice se citesc foarte multe cărţi direct în limba engleză. Ţările nordice sunt recunoscute de altfel pentru interesul foarte mare al populaţiei pentru lectură, a subliniat profesorul norvegian, specialist în comunicare şi media şi un susţinător al libertăţii de exprimare.

                                                                                        
 Legendă foto: Profesorul Helge Ronning la Gaudeamus

Târgul de carte Gaudeamus s-a deschis la Bucureşti

Grupa3News, Bucureşti, 17.11, ora 17.00 - Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură are loc între 16 si 20 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo, din Bucureşti, relatează corespondenţii nostri. Târgul este organizat de Radio România , iar invitată de onoare este China, cu un stand reprezentativ pentru literatura chineza contemporană.

Târgul Gaudeamus este la a 23-a ediţie şi reuneşte într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri româneşti şi straine. În anii trecuţi târgul a fost vizitat de peste 1 600 000 de oameni şi a fost gazda a 8536 de evenimente editoriale şi profesionale.


 Legenda foto: Târgul Gaudeamus, Bucureşti

joi, 3 noiembrie 2016

Indagra 2016 – evenimentul agricol al anului


SINTEZĂ - Grupa3News, București, 3.11, 14.37 - Indagra 2016, cel mai important eveniment agricol al anului se desfășoară în perioada 2-6 noiembrie, cu susținerea Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România și sub înaltul patronaj al Președintelui României, relatează corespondentul nostru.

Cea de-a doua zi a evenimentului a fost marcată de prezența ministrului agriculturii, Achim Irimescu, care a declarat: „Sigur că sunt bucuros să deschid acest eveniment, în condițiile în care România nu poate să nu fie foarte atentă la ce se întâmplă în Olanda. Trebuie să remarcăm că Olanda este numărul 1 în agricultură la nivel mondial. Știm foarte bine că este cel mai mare exportator mondial, în pofida faptului că este o țară mică, cam cât patru județe ale României”.

 În fața publicului au fost prezentate produse diverse, de la utilaje și mașini agricole până la ovine și bovine, cai și produse alimentare  tradiționale. Organizatorii târgului Indagra oferă vizitatorilor șansa de a câștiga o bovină în cadrul unei tombole.

Prețurile cailor, prezentați la Indagra, variază între 2.958 de lei și 8.917 lei.

Târgul reunește numeroase categorii de participanți – de la producători agricoli și comercianți interesați de încheierea de contracte,  până la reprezentanții facultăților cu profil agricol. O reprezentantă a Facultății de Științe și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, a declarat: „Este pentru prima dată când participăm. Noi am venit cu produse din carne, din lapte, făcute de studenții noștri din stațiile pilot care se găsesc la facultatea din Galați. Așteptăm ca lumea să-și schimbe mentalitatea, că se pot face și produse de calitate și așteptăm cât mai mulți studenți”.

Unii vizitatori nu au fost mulțumiți de produsele găsite la tărgul agricol: „Caut o mașină care să producă peleți din paie și nu am găsit decât ceva de la englezi. Am 7 ore de când mă plimb după așa ceva. Am venit cu așteptări mult mai mari. În anii ceilalți, parcă era mult mai populat și cu mai multe exponate”, a declarat una dintre persoanele prezente la eveniment.

Târgul va continua încă trei zile, perioadă în care alți producători de instrumente agricole își vor prezenta produsele. Pe parcursul  celor șase zile de eveniment, sunt așteptate peste 300 de companii din 20 de țări, cu 40% mai mult față de anul trecut. 

REACȚII, Grupa3News, București, 3.11, 15.42 – Nu toți participanții sunt mulțumiți de ceea ce au găsit la târgul Indagra 2016. Un vizitator se declară dezamăgit de utilajele expuse anul acesta: „Caut o mașină care să producă peleți din paie și nu am găsit decât ceva de la englezi. Am 7 ore de când mă plimb după așa ceva. Am venit cu așteptări mult mai mari. În anii ceilalți, parcă era mult mai populat și cu mai multe exponate”. (C.O.)


REACȚII, Grupa3News, București, 3.11, 15.30 – Târgul Indagra 2016 reunește numeroase categorii de participanți – de la producători agricoli și comercianți interesați de încheierea de contracte, până la reprezentanții facultăților cu profil agricol. O reprezentantă a Facultății de Științe și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, a declarat: „Este pentru prima dată când participăm. Noi am venit cu produse din carne, din lapte, făcute de studenții noștri din stațiile pilot care se găsesc la facultatea din Galați. Așteptăm ca lumea să-și schimbe mentalitatea, că se pot face și produse de calitate și așteptăm cât mai mulți studenți”. (C.O.)


REACȚII, Grupa3News, București, 3.11, 15.15 – La târgul Indagra 2016 sunt aproximativ 100 de standuri în interior, însă nu toate sunt deschise. La eveniment sunt prezenți foarte puțini oameni, majoritatea vizitând standurile de alimente și utilaje. „Târgul este o oportunitate pentru firmele mari să își prezinte marfa, pentru noi o oportunitate să ne facem cunoscuți”, a declarat o expozantă de la standurile de alimente, potrivit A.J. 

REACȚII, Grupa3News, București, 3.11, 15.12 – Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a participat azi (3 noiembrie) la Indagra 2016. El a salutat delegațiile străine prezente la târg, declarându-și admirația în special față de producătorii olandezi. „Sigur că sunt bucuros să deschid acest eveniment, în condițiile în care România nu poate să nu fie foarte atentă la ce se întâmplă în Olanda. Trebuie să remarcăm că Olanda este numărul 1 în agricultură la nivel mondial. Știm foarte bine că este cel mai mare exportator mondial, în pofida faptului că este o țară mică, cam cât patru județe ale României”, a declarat Achim Irimescu la Indagra 2016, potrivit A.M.

UPDATE, Grupa3News, București, 3.11, 15.10 – La Indagra 2016, prețurile cailor de la Grupul Hipic Romsilva variază între 2.958 de lei și 8.917 lei, relatează C.N.

legendă foto: cai la Indagra 2016, autor: C.N.


UPDATE: Grupa3News, București, 3.11, 15.05 – La Indagra 2016, pe lângă ustensile agricole, se găsesc de vânzare și produse lactate, precum și diverse sortimente de cafea și cereale bio din diferite țări, în special din Polonia și Olanda. Vizitatorii sunt preponderent de vârsta a doua. Tinerii sunt interesați de produsele din categoria I.T., expuse la unele standuri, relatează M.P.

UPDATE: Grupa3News, București, 3.11, 14.55 – Organizatorii târgului Indagra 2016 oferă vizitatorilor șansa de a câștiga o bovină în cadrul unei tombole, conform corespondentului nostru (L.L.).

 
legendă foto: bovine la tombola organizată la Indagra 2016, autor: C. N.


UPDATE: Grupa3News, București, 3.11, 14.50 – La târgul Indagra 2016, participă producători și distribuitori de utilaje agricole, echipamente pentru irigații, semințe și material săditor, îngrășăminte, sere și solarii, echipamente zootehnice, pentru creșterea animalelor și păsărilor etc. Oamenii sunt așteptați să viziteze standurile cu produse tradiționale din Polonia, Cehia, Ungaria, Serbia sau chiar Statele Unite ale Americii, relatează corespondentul nostru de la fața locului (C. N.).

legendă foto: standuri cu produse tradiționale la Indagra 2016, autor: C. L. 

 
legendă foto: utilaje agricole, autor: M.P.


UPDATE: Grupa3News, București, 3.11, 14.45 –  În cadrul târgului Indagra 2016, au avut loc și demonstrații de pregătire de produse alimentare, precum și lansări de specialități culinare. La standul unui important producător, s-au lansat cinci sortimente noi din somon, special concepute pentru a fi preparate la microunde. Bucătarul Petrișor (Petru Buiuca), câștigător al primului sezon al concursului „Masterchef”, a fost invitat să prepare câteva specialități culinare. (C. O.)

 
legendă foto: demo pregătire mâncare Indagra 2016, autor: C.O.

Grupa3News, București, 3.11, 14.37 - Indagra 2016, cel mai important eveniment agricol al anului se desfășoară în perioada 2-6 noiembrie 2016, cu susținerea Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România și sub înaltul patronaj al Președintelui României, relatează corespondentul nostru.

Președintele României, Klaus Iohannis, a deschis cea de-a 21-a ediție a târgului agricol, ieri, 2 noiembrie 2016.