joi, 12 Ian. 2017, 13:21
Fabrica de conserve şi gemuri "Bunătăţi de Topoloveni", marcă a SC MGC International Investments SRL şi care păstrează reţetele originale din 1901, a fost modernizată cu ajutorul fondurilor europene, atingând astfel standarde internaţionale. Valoarea totală a proiectului, finalizat în anul 2012, a fost de aproximativ 19 milioane de lei, potrivit Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).
Legendă foto: magiun şi zacuscă tradiţionale.
Sursă foto: www.mgc.com/ro
Istoria complexului începe încă din anul 1901, atunci când a fost construită, chiar pe prezentul amplasament, o fabrică de prelucrare a fructelor şi legumelor. Fabrica s-a dezvoltat în următorii ani, devenind în 1941 una din cele mai importante fabrici ce aprovizionau soldaţii cu marmeladă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Prin retehnologizare, capacitatea de producţie a fabricii a crescut de la 4.000 de tone conserve de legume la aproape 11.000 de tone. De asemenea, a fost suplimentat şi numărul de angajaţi, pentru a face faţă noii producţii (sursă: APDRP).
Legendă video: Prezentare Fabrica De Bunătăţi Topoloveni
Autor: Bianca Ionescu
În 2002 Fabrica de Conserve, Legume şi Fructe Topoloveni a fost preluată de către compania MGC Topoloveni, care deţine şi în acest moment complexul, iar tehnologiile utilizate au fost îmbunătăţite în mai multe etape. În ultimii ani MGC Topoloveni a investit progresiv în extinderea complexului prin adăugarea unei noi fabrici: Fabrica de Semipreparate din Carne, Legume şi Mixte. De asemenea, compania a modernizat şi vechea fabrică de la 1901, care poartă acum denumirea de Fabrică de Conserve Fructe, Legume, Carne şi Mixte. Ultima etapă a modernizării, respectiv cea a fabricii vechi, a fost realizată printr-o investiţie în valoare de 19 milioane de lei, în 2012, a declarat pentru Meat Milk Mara Andronescu, reprezentant al firmei.
Modernizarea SC MGC Topoloveni SRL a constat în achiziţionarea unor maşinării speciale pentru curăţarea şi sortarea materiilor prime, pentru ambalarea şi vidarea conservelor şi a borcanelor, dar şi construirea unei încăperi speciale în care sunt depozitate produsele înainte de a fi livrate, timp de aproximativ 2 ani.
Legendă foto: angajaţi fabrică în procesul de producţie
Sursă foto: www.mgc.com/ro
Producţia fabricii "Bunătăţi de Topoloveni" reuneşte produse ca zacusca tradiţională, magiunul de prune, dulceaţa de fructe de pădure, dulceaţa de gutui, salata de vinete şi dulceaţa de gogonele cu nuci, dar şi produse internaţionale - pesto, pasta de ardei iute, dulceaţa de ceapă, dulceaţa de ardei iute şi gutui cu ghimbir, care promit să inspire consumatorii în a găti şi mânca creativ.
MGC Topoloveni îşi ia angajamentul de a sprijini activitatea operatorilor HoReCa, oferindu-le produse care uşurează şi eficientizează munca bucătarilor – de la conserve de legume şi fructe, la mâncăruri gata pregătite, baze pentru mâncăruri şi până la semipreparate (specialităţi din carne sau vegetale), sosuri şi produse de brutărie şi patiserie.
Fabricile din cadrul complexului MGC Topoloveni deţin certificate de export, utilajele moderne respectă toate standardele europene în materie de siguranţă alimentară şi calitate, iar întregul complex este certificat ISO 22000.
Legendă foto: retehnologizare proces de producţie
Sursă foto: www.mgc.com/ro
Autor: Bianca Ionescu
Etichete: Arges, fabrica bunatati de topoloveni, productie, conserve, preparate traditionale, retete originale, zacusca, magiun, semipreparate, retehnologizare, modernizare
Etichete: Arges, fabrica bunatati de topoloveni, productie, conserve, preparate traditionale, retete originale, zacusca, magiun, semipreparate, retehnologizare, modernizare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu