luni, 30 ianuarie 2017

Cristina Neagu, sportivul anului 2016 în România

Luni, 9 ianuarie, Bucuresti


Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare de handbal din ultimii a României, fost votată sportivul anului 2016 în România.

Cristina Georgiana Neagu, pe numele complet, s-a născut la 26 august 1988, în Bucureşti. În prezent evolueză la clubul ZRK Buducnost Podgorica.

Legenda foto:
Cristina Neagu ţinând trofeul Ligii Campionilor
Neagu a intrat în lumea handbalului în 2000, când avea doar 12 ani, la una din orele de sport, prin intermediul antrenoarei Maria Covaci, care venise să selecționeze fete pentru secția de handbal a Clubului Sportiv Școlar numărul 5. Cristina spune despre această întâlnire: „Am zis  că nu am nimic de pierdut dacă merg și eu. Handbalul mi-a intrat la suflet din primul moment”.





Ca sportivă a Clubului Sportiv Școlar numărul 5, Cristina Neagu făcea antrenamente de la ora 7 dimineața și de la ora 19 seara, în săli diferite din București. De multe ori era nevoită să plătească din buzunarul propriu deplasările la sală, cantonamentele și baremurile de arbitraj.   În acea perioadă, Cristina era eleva liceului „Grigore Moisil” din București. Ca handbalistă, Neagu a fost desemnată „cea mai valoroasă jucătoare a lumii” la Campionatul European de Junioare din Austria, din 2005, unde echipa României a câștigat medalia de argint, fiind învinsă în finală de Danemarca. Cristina a mai câștigat medalia de bronz cu naționala de tineret la Campionatul Mondial de Tineret de la Sherbrooke, Canada, din 2006, fiind desemnată din nou „cea mai valoroasă jucătoare a lumii” la categoria respectivă, apoi medalia de bronz la Campionatului European de Junioare de la Izmir, în 2007.
Legenda foto:
Cristina Neagu în semifinala Ligii Campionilor
În 2006, la vârsta de 18 ani, Cristina este remarcată de clubul profesionist Rulmentul Municipal Brașov, fiind transferată la echipa antrenată de Mariana Târcă, fosta mare jucătoare a echipei naționale de handbal feminin a României. Neagu devine rapid componenta de bază a echipei „Rulmentul”, fiind declarată sportiva anului în Brașov.
În 2007, este convocată de antrenorul Gheorghe Tadici la Națională, fiind inclusă în echipa care a participat la Campionatul Mondial din Franța, unde România s-a clasat pe locul IV. În meciul   în care echipa română a învins țara gazdă Cristina Neagu a strălucit, fiind cea mai bună  jucătoare de pe teren.
Cristina Neagu a avut evoluții spectaculoase în echipa „Rulmentului”, jucând, în 2008, în finala Cupei Cupelor, unde echipa brașoveană a fost învinsă de norvegienele de la Larvik HK cu    scorul de 50-40. La „Rulmentul”, Cristina a fost coechipieră cu vechea sa prietenă Patricia Vizitiu, jucătoarele rămânând nedespărțite și în ziua de azi.
În campionatul intern, cu Cristina Neagu în echipă, „Rulmentul Municipal Brașov” a devenit vicecampioana României în 2007 și 2008, având-o ca antrenoare pe Mariana Târcă, precum și în 2009, cu Herbert Müller pe banca tehnică. Toate cele trei finale au fost disputate în fața rivalelor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea.
În 2008, clubul brașovean a început să experimenteze o situație financiară dificilă, care s-a prelungit și în 2009. Jucătoarele nu au mai fost plătite la zi, existând uneori întarzieri de mai multe luni în acordarea salariilor, ceea ce a dus la o situație foarte tensionată în echipă. Suma datorată de club Cristinei Neagu depășea 3 miliarde de lei vechi. În aceste condiții, Neagu,  aflată sub contract cu clubul brașovean până pe 30 iunie 2010, și prietena sa, Patricia Vizitiu, au depus la Federația Română de Handbal memorii prin care solicitau să devină jucătoare libere  de contract.
Legenda video:
Cristina Neagu, gol din aeriana
Pe 24 februarie 2009, Secretarul general al Federației Române de Handbal, Mihai Marinescu, a declarat că handbalistele Cristina Neagu și Patricia Vizitiu au devenit libere de contract, după ce, în data de 23 februarie, expirase termenul impus pentru ca Rulmentul Brașov să le achite salariile restante din luna mai 2008.
În această perioadă, de Cristina Neagu s-au interesat câteva cluburi importante precum Hypo Niederösterreich sau Viborg HK, acesta din urmă fiind gata să-i plătească sportivei un salariu    de 200.000 de euro pe an. În final, în urma negocierilor conduse de Ioan Gavrilescu, președintele clubului Oltchim, Cristina Neagu a semnat pentru campioana României,    antrenată la acea dată de Radu Voina.
Am avut, este adevărat, mai multe oferte, dar cred că am ales ce este mai bine pentru mine. Vreau să rămân în țară pentru a-mi continua studiile și abia apoi voi vedea ce voi face. Cu siguranță nu voi avea probleme de acomodare la Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru că le știu pe fete de la echipa națională. Nu mă aștept la nimic altceva decât să fiu tratată așa cum merit, pentru că și eu la rândul meu voi da totul în teren", a declarat Cristina.
Legenda foto
Cristina Neagu în meciul Romania - Danemarca
În perioada 7 decembrie - 19 decembrie 2010, Cristina Neagu a fost elementul de bază al echipei naționale a României, care a participat la a noua ediție a Campionatului European de Handbal Feminin, desfășurat în Danemarca și Norvegia. Neagu a fost golghetera competiției,   cu un total de 53 de goluri din 106 aruncări. De asemenea, ea a ocupat primul loc în topul paselor de gol, cu 36 de pase, și a fost desemnată cel mai bun inter stânga, fiind inclusă în echipa  ideală a campionatului.
În final, în urma unui meci foarte strâns și spectaculos, desfășurat pe 19 decembrie la Herning, echipa României a învins în finala mică naționala Danemarcei, cu scorul de 16-15, iar Cristina Neagu și coechipierele sale au câștigat medaliile de bronz.
Viborg a purtat deja discuții cu agentul jucătoarei, iar antrenorul danez a adăugat că „Ne-am făcut cunoscută dorința de a o transfera și ea a spus că ar fi interesant, dar nu e încă nimic concret”. Potrivit unor zvonuri, danezii ar fi dispuși să îi ofere Cristinei Neagu un salariu anual  de 300.000 de euro.
Cu toate acestea, conducerea clubului Oltchim a reușit să o convingă pe jucătoare să rămână la campioana României. Pe 21 ianuarie 2011, Cristina Neagu și-a prelungit cu doi ani contractul cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru un salariu anual de 150.000 de euro. Handbalista a declarat că nu regretă că nu a plecat la Viborg și că a semnat „cu sufletul”. Ea a explicat:
Legeda foto:
Cristina Neagu, purtând steagul si medalia
 Ligii Campionilor



„Am semnat din mai multe motive, nu mi-a fost greu să iau această decizie. Am semnat cu sufletul. Suporterii m-au impresionat, atașamentul lor m-a emoționat. Am semnat și pentru că la Otchim există domnul Roibu, o persoană deosebită, căreia nu am ce să-i reproșez. De asemenea, am ales să rămân la Oltchim pentru prieteni, pentru colege și familie. M-a flatat oferta de la Viborg, dar mă bucur că am rămas la Vâlcea. Vreau să câștigăm cupa, să dovedim  că suntem mai tari ca Viborg”


Neagu a ajuns în etapa finală a Ligii Campionilor de trei ori în 2010, 2014,2015.Ea a fost inclusă în echipa ideală  a Campionatului Mondial de două ori (2010 și 2014). Ea a primit o medalie de bronz la Campionatul European din 2010, fiind, de asemenea, golgheterul competiției și cea    mai bună pasatoare.
Cristina Neagu detine 5 medalii, 4 de bronz şi 1 de argint, câştigate în perioada de juniorat, dar si la senioare.


Autor: Claudia Niţoi

Etichete: handbal, Liga Campionilor, Cristina Neagu, gol

duminică, 22 ianuarie 2017

DOCUMENTAR: România - Cele mai ample proteste publice organizate prin intermediul platformelor de social media

Evoluţia rapidă a internetului a facilitat mobilizarea şi propagarea ideilor, astfel că multe dintre protestele  de după revoluția din 1989 au fost organizate prin intermediul platformelor de social media. Oamenii au ieșit în stradă pentru a scanda împotriva neajunsurilor și a nedreptăților. Ziua de 22 ianuarie 2017 a fost marcată de ieșirea în stradă a mii de oameni, care s-au mobilizat prin intermediul Facebook-ului și au protestat împotriva legii privind amnistia și grațierea. Evenimentul a fost precedat de alte câteva manifestații de amploare, organizate tot prin intermediul rețelelor de socializare. 

Protestele din 2012 au fost provocate de atitudinea critică a preşedintelui Traian Băsescu faţă de Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care s-a opus proiectului de lege a sănătății. Proiectul prevedea ca operatori privați să poată contribui la asigurarea unei părți a serviciului de urgență. Mitingurile au fost organizate de români pentru a-l susține pe doctorul Raed Arafat, dar și pentru a se opune măsurilor de austeritate luate de premierul Boc şi de preşedintele Băsescu. Ulterior, premierul Boc și-a dat demisia, Cabinetul Ungureanu a fost doborât prin moțiune de cenzură, iar USL și Victor Ponta au preluat puterea, organizând apoi suspendarea și referendumul de demitere al președintelui Traian Băsescu. Potrivit Mediafax, peste 13,000 de oameni au fost prezenti.



Protestul din 2012 a fost organizat prin intermediul Facebook-ului




Proiectul minier de la Roșia Montană din 2013 a scos în stradă mii de persoane care nu au fost de acord cu începerea exploatărilor cu cianură, aprobată de către guvernul USL. Decizia guvernului a fost văzută de către români drept o distrugere a mediului și a patrimoniului. Proiectul Roșia Montană a fost inițiat de Roșia Montană Gold Corporation, companie căreia i-a fost oferită in anul 2000 o licență de exploatare minieră a aurului. Proiectul de exploatare de suprafață ar fi folosit cianuri pentru a extrage aurul, ducând la dispariția a trei sate și distrugerea a patru munți. Conform wikipedia, dacă proiectul ar fi fost aprobat, aceasta ar fi fost cea mai mare exploatare de suprafață din Europa, folosind-se 12,000 de tone de cianuri anual pentru a produce 350 tone de aur și 1,500 tone de argint. În urma protestelor, Camera Deputaţilor a respins proiectul Roșia Montană, în data de 3 iunie 2014.


                    Protestul a fost organizat prin intermediul Facebook-ului

Prostestele împotriva prim-ministrului Victor Ponta și a Partidului Social Democrat. La 14 noiembrie 2014, în contextul alegerilor prezindențiale, mii de români din Arad, Alba Iulia, Cluj, Timisoara, Galați și București au scandat împotriva lui Victor Ponta. La manifestaţia din capitală, la care au participat aproximativ două mii de oameni, s-a cerut vot corect în turul 2 al prezidenţialelor, dar s-a şi scandat contra premierului Victor Ponta si a Partidului Social Democrat. Potrivit Mediafax, oamenii au strigat lozinci precum: Jos Ponta, Jos Comunismul!” sau PSD frica ta se numeste DNA”.

Protest Piata Universitatii





Protestele împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea. La 23 septembrie 2016, românii din mai multe județe din țară au scandat în fața Parlamentului României împotriva senatorilor care au votat să nu se înceapă urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. La momentul producerii accidentului mortal, victima făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire al ministrului Gabriel Oprea. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne, prin comunicarea destinației și a momentului precis la care aceasta trebuia să ajungă la destinaţie. S-a constatat că viteza de circulație impusă nu era adaptată condițiilor meteorologice. Conform ProTv, La protestul din capitală, au fost prezente cel puțin 1,000 de persoane. Mitingurile au fost organizate în Cluj-Napoca, Dolj, Iași, Galați, Timiș și București.

Facebook




Colectiv. Protestul a început la 1 noiembrie, în 2015, în București, în urma tragicului incendiu din clubul Colectiv64 de tineri si-au pierdut viata. Oameni din mai multe județe ale țării au ieșit în stradă și au condamnat neregulile în modul de acordare a licențelor localurilor publice, dar și întregul sistem politic, socotit drept principalul vinovat pentru problemele cu care societatea românească se confruntă. În urma protestelor care au luat sfârșit după o săptămână, Victor Ponta a demisionat, fiind desemnat prim-ministru Dacian Cioloș. 





Sursa: Revista22
Tinerii care si-au pierdut viata




 Proteste impotriva lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. 11 ianuarie 2017. Peste 800 de persoane au protestat, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, Bucuresti si Iasi, nemulţumite de activitatea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, şi cerând demisia acestuia după ce a atacat la Curtea Constituţională Legea 90/2001. Potrivit realitatea.net, protestul a fost organizat pe Facebook, iar oamenii au scandat: "Vrem justitie, nu coruptie", "Demisia", "Jos Ciorbea" si "PSD, Ciuma Rosie".







Protestele s-au extins până când, la 22 ianuarie, 20,000 de oameni au ieșit în stradă pentru a se împotrivi Partidului Social Democrat și legii amnistiei și gratierii.






Autor: Andreea Jalbă

marți, 17 ianuarie 2017

Mihai Bendeac - fisa biografica

Marți, 17 ianuarie 2017, București, 15:35

Mihai Valentin Bendeac este un actor de comedie, parodist, jurat și prezentator TV român. S-a născut la data de 16 februarie 1983 în Bucureşti. A absolvit Liceul “A.I. Cuza”. Copilăria şi-a petrecut-o în capitală, iar atunci când era mic visa la o carieră de jurnalist sportiv. Cu toate acestea a terminat studiile la  "Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică", clasa prof.univ.dr. Gelu Colceag.Este cunoscut mai ales pentru emisiunile În puii mei, Românii au artiști, Teatru TV, iComedy, Jurnalul unui burlac, iUmor, România dansează, și Mondenii.
 legendă foto: Mihai Bendeac la 16 ani
sursa foto:bazavan.ro


Tata i-a dat să citească „O carte despre Toma Caragiu” şi în câteva ore i s-a deschis accesul la o nouă lume. „De atunci am început să colind librăriile şi anticariatele, târgurile de carte. Vânăm cronici ale unor spectacole din anii 60-70, o luam strict ca eveniment istoric: s-a montat piesa cutare şi cutare. Şi-acum pot să-ţi mai spun montări. Mai aveam un coleg în clasă cu care mă luptam în ani şi piese. Ne zicea cineva ‘Napasta!’ şi începeam să spunem. Pierdea cine se oprea primul. Ajunsesem la demenţă cu treaba asta.”
În noaptea în care a citit cartea despre Toma Caragiu a luat decizia că se va face actor – „Făceam pipi când am avut revelaţia“. Ca să-i găsească un profesor cu care să se pregătească, mama, Emilia, a vorbit cu singura persoană pe care o ştiau din lumea teatrului: vânzătoarea de la casa de bilete de la Comedie. Aşa a ajuns la George Ivaşcu căruia, deşi avea emoţii mari, i l-a imitat de la prima întâlnire pe Toma Caragiu.
legenda foto: Mihai cu tatal sau, Dan Bendeac
sursa foto: bazavan.ro

Actorul debutează în anul 1998, în rolul lui Ahile din piesă Pălăria de Eugène Labiche, regia Horațiu Mălăele. Mai târziu şi-a făcut debutul în televiziune în emisiunea pamflet "Mondenii", difuzată de postul PRIMA TV, însă după câteva sezoane, Mihai a decis că a venit momentul să se despartă de colegii de trupă şi să realizeze propriul show. Aşa s-a născut proiectul "În puii mei" difuat de Antena 1, iar mai apoi, "IComedy" şi participarea sa ca membru în juriul concursului "România dansează".
legenda foto: Mihai Bendeac in juriul Romania danseaza
sursa foto: spynews.ro


Devotamentul pentru profesia de actor i-au adus în timp lui Mihai Bendeac o serie de premii şi nominalizări.În anul 2005, Mihai Bendeac a primit premiul de interpretare precum şi premiul special, la Gală Absolvenţilor. Festivalul de Teatru Clasic Arad 2005 i-a adus premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, urmat, mai apoi, de premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, obţinut la Festivalul Internaţional Hyperion 2005 şi 2006.

TEATRU
Roluri în Teatrul de Comedie
Patrick Bennet în “Lady Di” de Tomislav Zajec, regia Andreea Vulpe
Orsino în “A douăsprezecea noapte” de Shakespeare, regia Gelu Colceag
Vic Jonhson în “Bani din cer” de Ray Cooney, regia Horaţiu Malaele
Locotenentul în “Pălăria” de Labiche, regia Horaţiu Malaele
Brindsley Miller în “Comedie neagră” de Peter Shaffer, regia Alex Mihail
Cetăţeanul liber în “Ubu înlănţuit” de Alfred Jarry, regia Tompa Gabor
Proteus în “Doi tineri din Verona” de Shakespeare, regia Felix Alexa
Regele Peter în “Leonce şi Lena” de G. Buckner, regia Horaţiu Malaele
Roluri la Studioul Casandra
Ipingescu în “O noapte furtunoasă” de Caragiale, regia Gelu Colceag
Richard III în “Richard III” de Shakespeare, regia Titus Scurt
Caţavencu în “O scrisoare pierdută” de Caragiale, regia Doru Ana
Roluri la Teatrul Bulandra
Dandanache în “O scrisoare pierdută” de Caragiale, regia Doru Ana
Roluri la Teatrul Valah Giurgiu
Mitchell Lovell în “Crimă la Howard Johnson” de Ron Clark şi Sam Bobrik, regia Emanuel Parvu
legenda foto: MihaiBendeac in Richard III
sursa foto: bazavan.ro


FILM
Alex în “Milionari de weekend”, regia Cătălin Saizescu
Fiul în “Fix alert”, regia Florin Piersic jr.
Misu în “Eminescu vs Eminem”, regia Florin Piersic jr.
Reporterul în “Restul e tăcere”, regia Nae Caranfil
Poker în “Supravieţuitorul”, regia Sergiu Nicolaescu
Autor: Mihaela Neguletu

INTERVIU: Mark Hilton, despre francizele KFC, Pizza Hut si Paul in Romania

Mark Hilton, franchise business consultant al acestor retele, povesteste intr-un interviu acordat X cum au evoluat activitatile celor trei branduri si care sunt planurile pentru 2017. 


Foto: Mark Hilton



1. Cu cat a crescut numarul angajatilor de cand ati marit salariile cu 20% in februarie 2016? Care este numarul angajatilor in prezent?
Numarul angajatilor este in continua crestere pentru toate brandurile din portofoliu, avand in vedere extinderea retelelor de restaurante. Bineinteles, cresterea salariilor este importanta, insa pachetele de beneficii oferite de posturile disponibile au ajutat cel mai mult in atragerea noilor angajati – posibilitatile de avansare in cariera, trainingurile disponibile, programul flexibil – full time sau part time. Aceste beneficii ne ajuta sa pastram brandurile din portofoliu relevante pe o piata a muncii foarte competitiva, ajutandu-ne sa ne extindem echipa in 2016. Numarul total al angajatilor ce lucreaza acum in restaurantele noastre depasesc 4.200 la nivel national, cu 20% mai mult fata de anul precedent.

2. Cate restaurante KFC si Pizza Hut sunt in prezent in Romania? Urmati sa va extindeti afacerile mai mult?
In prezent, restaurantele Pizza Hut detin 21 de unitati in Romania, dintre care 11 in Bucuresti. Anul acesta, am deschis trei restaurante in Bacau, Timisoara si Bucuresti.
Pizza Hut Delivery numara 12 locatii, trei dintre acestea fiind deschise in 2016: doua unitati noi in Bucuresti si prima locatie a brandului din Brasov. Ne asteptam la o crestere a segmentului de delivery in anii ce urmeaza.  
Reteaua KFC a crescut la 63 de unitati in Romania, cu doua alte restaurante in Republica Moldova. Cea mai recenta deschidere este cea din Piatra Neamt. Ne bucuram intotdeauna cand reusim sa aducem brandul in orase noi si sa oferim astfel reteta delicioasa de pui a Colonelului Sanders unui grup nou de consumatori. Raspunsul clientilor din Piatra Neamt a fost unul foarte bun.
Sursa foto: Shutterstock

3Ce puteti spune despre administarea brandurilor Paul, Cinnabon si Hard Rock Cafe? Ce ati introdus nou pentru dezvoltarea acestora? Cate restaurante sunt in Romania?
Brutariile Paul s-au bucurat de o crestere semnificativa pe parcursul ultimilor ani, iar 2016 nu a fost cu nimic diferit. Am deschis patru locatii noi anul acesta, cele mai recente fiind in Cluj si Bucuresti, in cladirea de birouri Bucharest One, langa Mall Promenada. Reteaua Paul numara 17 unitati, iar trecerea de la un brand disponibil numai in Capitala la unul national a fost una de succes. Anticipam faptul ca aceasta crestere va continua in anii urmatori.
Cinnabon are doua unitati in Romania, ambele in Bucuresti, in AFI Cotroceni si in Baneasa Shopping City. Cu toate ca inregistram cresteri in cele doua locatii, nu avem planuri de extindere momentan.
Hard Rock Café este ceva complet diferit – avem o singura locatie, in Bucuresti, care este singurul oras din Romania unde putem deschide un astfel de restaurant. Hard Rock Café este un brand pentru orase cu o populatie de peste un million de locuitori, fiind astfel singura optiune pentru noi momentan. Restaurantul este in continua crestere si suntem mandri ca am adus in tara un brand cu o asemenea istorie si un vibe cool. 

4. Cat la suta (%) din comenzi se realizeaza online, comparativ cu anii trecuti?
In cazul nostru, comenzile online se aplica doar pentru Pizza Hut Delivery. La inceputul anului, am relansat site-ul de livrari iar raspunsul primit de la consumatori referitor la usurinta utilizarii si varietatea de produse si oferte s-a vazut in cresterea comenzilor online de la 4% in 2015, la peste 25% la final de 2016. 
La inceputul lui 2017 vom lansa aplicatia de mobil Pizza Hut Delivery, care va facilita legatura dintre consumatorii nostri si brand, si, implicit va duce la cresterea numarului de comenzi online. 

5. Care este profitul din acest an pentru fiecare brand in parte?
Anul 2016 a insemnat o crestere pentru brandurile din portofoliu, continuand trendul pozitiv din ultimii ani. Acest lucru se datoreaza eforturilor depuse de echipele ce lucreaza in toate restaurantele noastre, cat si loialitatii clientilor nostri. Este datoria noastra in calitate de tutori ai brandurilor sa continuam castigarea acestei loialitati prin oferirea unor produse de calitate, de inovatii, cel mai bun customer service si a unei experiente remarcabile pentru clienti, care este foarte importanta in construirea loialitatii si a increderii in brand.    

6. Cati clienti anual are fiecare brand? 
In reteaua KFC din Romania, peste 30 de milioane de clienti ne calca pragul in fiecare an. Pentru Pizza Hut, numarul acestora depaseste 8 milioare, iar la delivery 6 milioane.
In cazul brutariilor Paul, peste cinci milioane de clienti ne aleg in fiecare an.  
Sursa foto: Shutterstock

7Care sunt urmatoarele orase tinte pentru extinderea afacerilor?
Vom continua sa cautam oportunitati noi pentru extinderea brandurilor din portofoliu. Daca acestea vor aparea in orase noi, cu atat mai bine. 

8. Pe ce se focuseaza cel mai mult fiecare brand in parte pentru realizarea unui target mai mare sau mai tanar?
Focusul pentru noi este sa realizam o legatura emotionala intre brand si consumatori, pentru a parcurge acel „extra mile”, oferind clientilor produse inovative la un pret bun, pastrand aceeasi calitate cu care i-am obisnuit. Comunicarea produselor intr-un mod creativ, cu focus pe noi instrumente media, ne ajuta sa realizam aceasta legatura si sa ajungem la consumatori noi, reusind astfel sa comunicam cu ei exact asa cum isi doresc sa fie abordati de brandurile pe care le iubesc. 

9. In medie, care sunt investitiile pentru construirea unui restaurant?
Pentru KFC, deschiderea unei locatii de tip Drive Thru necesita o investitie de aproximativ EUR 700,000, pentru o unitate in mall aceasta fiind de aproximativ EUR 350,000.
Un nou restaurant Pizza Hut inseamna o investitie de aproximativ EUR 420,000, iar o noua brutarie Paul aproximativ EUR 450,000.

10. Care au fost cele mai importante evenimente/realizari  din acest an?
Cheia succesului in afaceri este sa te extinzi, pastrand relevanta in fata consumatorilor – ceea ce ne straduim sa obtinem in tot ceea ce facem. Lansarea sistemului de comanda online pentru Pizza Hut Delivery a fost foarte importanta pentru clienti, usurand interactiunea lor cu brandul. Noua aplicatie va continua sa usureze acest acces.  
Numarul crescut de reclame TV filmate local pornind de la insight-uri locale continua conectarea brandurilor cu consumatorii, ceea ce ne ajuta sa ii loializam. Cresterea varietatii in meniu este importanta, deoarece clientii nostri isi doresc sa incerce produse noi. Spre exemplu, lansarea in Bucuresti a meniului American de la Pizza Hut, ce ofera aperitive noi, deserturi, burgeri si coaste, pe langa retetele binecunoscute de pizza si blatul Pan, celebru in intreaga lume, a fost foarte bine primita de clientii nostri. 
Cresterea continua a brandului Paul in orase din afara Bucurestiului a adus noi consumatori. Continuand sa ramanem relevanti fata de consumatori si pastrandu-le increderea, trebuie sa fim relevanti si pentru angajatii nostri. Schimbarile de pe piata muncii din Romania in 2016 au fost semnificative, insa credem ca multe dintre initiativele lansate in 2016 ne vor ajuta in continuare sa oferim locuri de munca atractive, angajatii avand oportunitati de crestere a carierei in cadrul organizatiei. Depasirea asteptarilor echipei noastre este foarte importanta pentru noi si va continua sa fie un focus si in 2017.

11. Care sunt urmatoarele planuri pentru 2017?
Pe langa focusul pe angajati si clienti, in 2017 ne dorim sa continuam expansiunea retelelor. Anticipam noi unitati pentru KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery si Paul. Una dintre schimbarile importante pentru 2017 este lansarea in luna ianuarie a unei initiative de recrutare de subfrancizati pentru Pizza Hut Delivery. Livrarea la domiciliu este din ce in ce mai importanta pentru consumatorii ce sunt presati de timp pe parcursul zilei si isi doresc sa se relaxeze acasa cu mancare buna alaturi de prieteni si familie. Pizza Hut Delivery ofera aceasta posibilitate si vom cauta oportunitati de a ne extinde in afara Capitalei. Acest scop se poate realiza si prin intermediul subfrancizatilor care isi doresc sa investeasca in brand si sa detina propria locatie Pizza Hut Delivery. Ii vom sprijini prin traininguri si coaching, insa acestea vor fi un stimulent pentru cei cu spirit antreprenorial care isi doresc propria afacere. Vor avea nevoie de propriul capital insa, daca intrunesc profilul candidatului pe care il dorim si au acces la finantele necesare, atunci devenirea unui subfrancizat Pizza Hut Delivery ar putea sa le ofere o oportunitate buna de a detine propria afacere. 

12. Ce produse noi inovative vreti sa introduceti in meniuri?
Inovatiile de produs sunt un focus pentru toate brandurile din portofoliu. Am facut din asta o prioritate, avand in vedere faptul ca ne dorim sa oferim diversitate clientilor nostri si vrem ca acestia sa gaseasca mereu ceva nou si atractiv atunci cand ne calca pragul. Astfel, in 2016, in meniul KFC am inclus numeroase produse in editie limitata, precum Burrito si Cheesy Booster. In ce priveste Pizza Hut, am introdus o serie de blaturi pentru retetele de pizza din meniu – Flatbread, Cheesy Bites Remix. De asemenea, am adus si noi retete de salate, cocktailuri si limonade.

13. Cum urmati sa va promovati produsele?
In promovarea produselor din meniu, vom continua sa oferim clientilor nostri ceea ce au nevoie, atunci cand au nevoie, anticipand nevoile clientilor. In opinia noastra, acesta este „secretul” unei campanii promotionale de succes. 

14. Care a fost motto-ul dvs din acest an si care ar fi urmatorul motto pentru 2017?
Orice este posibil prin munca, dedicare si convingere. Clientii si echipele noastre sunt cele mai importante aspecte ale businessului nostru. Ii avem in fata si in centrul a tot ceea ce facem. 

15. Ce sfaturi i-ati da unui tanar antreprenor aflat la inceput de cariera?
Urmeaza-ti visele, dar cu dedicare si perseverenta. Cauta si asculta sfaturi, dar ia propriile decizii. Nu te teme de posibile greseli, pentru ca ele sunt semnul unor noi incercari. In cazul in care gresesti, invata din greseli si nu le repeta. Sa construiesti ceva singur, prin propriile forte, este o realizare fantastica si sentimentul de satisfactie pe care il vei avea merita efortul. Ai curaj si fa ceea ce iti doresti! Mult noroc.  


Autor: Anisoara Munteanu
Locatie: Bucuresti
Keywords: mark hilton, kfc, pizza hut, mark hilton, paul, consultant, francize, 
Domenii/Servicii: economic, industrii, companii

Mirela Vescan - Fișă Biografică

Marți, 17 ianuarie 2017, București, 13:06

Mirela Vescan este unul dintre cei mai cunoscuți make-up artiști din țara noastră, un reper al unei lumi fascinante, aflate mereu în mișcare. Dincolo de machiajele superbe semnate de ea în paginile lucioase ale revistelor, Mirela este un creator de școală, dând mai departe, în fiecare zi, experiența celor 25 de ani în care a continuat să învețe și să-i învețe pe alții. 

Sursă foto: www.coltuldefrumusete.ro

Make-up artistul Mirela Vescan s-a născut pe data de 12 iunie 1968, în București. A crescut într-un mediu academic, părinții ei fiind ambii cadre universitare. A absolvit în 2006 Școala Națională de Științe Politice și Administrative, Licență Comunicare și Relații Publice-Publicitate și Reclamă. Este căsătorită cu Rolf Vescan și au împreună o fată, Ana-Irina.

Legendă foto: Mirela Vescan în tinerețe
Sursă foto: www.facebook.com
Primele cursuri de machiaj le-a făcut în anii `90, în cadrul școlii Christine Valmy. În 1991 a absolvit cursurile: Make-up, Aestetics and skin care, Nail Artistry, iar în 1992 a făcut, la aceeași școală, un curs de machiaj pentru avansați. Din `92, Mirela Vescan a început să profeseze în domeniu, în prezent lăudându-se cu o vastă experiență profesională: între anii 1992 și1993 make-up artistul a lucrat la Teatrul Odeon, din 1993 a intrat în televiziune unde a lucrat timp de un an pentru TV Soti, iar din 1994 a fost make-up artist la postul de televiziune Tele 7 abc. Din ianuarie 1998, Mirela Vescan a fost make-up artist Coty timp în care făcea demonstrații de machiaj în toate orașele mari din țară. În aceeași perioadă, artista a fost și profesoară, a predat machiaj cursanților de la Casa Studenților Preoteasa.

Activitatea ei nu se rezumă nici în prezent doar la cea de MUA, ci continua sa învețe și să îi învețe pe alții. După ce a susținut cursuri de machiaj în colaborare cu trustul Intact Media Academy, în prezent, Mirela Vescan și-a deschis propria școală de machiaj. Alte colaborări a mai avut cu PRO TV, B1 TV, Prima TV și Național TV. 

Legendă foto: S-a deschis Școala de Machiaj Mirela Vescan
Sursă foto: www.youtube.com

De-a lungul timpului, make-up artistul a adunat nu mai puțin de 11 premii pentru machiaj și performanță, în 2006 ocupând locul 100 în Top 100 Femei de succes.
·         2009 – Les nouvelles Estetique – execență în machiaj
·         2009 – Romania Fashion Awards TV awards
·         2008 – VipModa awards
·         2007 – Romania Fashion Awards TV awards
·         2005 – Romanian Fashion TVAwards
·         2004 – Pantene Beauty Awards
·         2003 – Pantene Beauty Awards
·         2002 –The best make-up artist Top Model
·         2000 – The best make-up artist Top Model
·         1999 – The best make-up artist Top Model

Legenda foto: Mirela Vescan demonstrație de machiaj la curs
Sursă foto: www.tvhappy.ro


A semnat numeroase coperți de reviste, printre care se numără Elle, Viva, Libertatea, Unica.
Machiajul preferat al Mirelei Vescan este cel natural, care te face să realizezi cât de frumoasă este femeia, nu cât de reușit este fardată. La capătul diametral opus, îi plac machiajele susținute, colorate, ciudate, îi place să experimenteze. După ce a machiat femei din toate colțurile lumii, pentru Mirela Vescan româncele rămân cele mai frumoase. Dintre ele, Mădălina Ghenea, Catrinel Menghia și Daniela Nane sunt în top.

Legendă foto: Mirela Vescan a machiat-o pe Daniela Nane pentru revista Tango
Sursă foto: www.revistatango.ro

Mirela Vescan a început să facă exerciții yoga în copilărie, cand suferea de ambliopie. Cand a crescut și a văzut rezultatele, a adoptat yoga ca pe un stil de viață. Face sport, merge la film și citeste mult depre mineralogie sau alte cărți „la modă”. Nu îi place să iasă prea mult în oraș seara, preferă să stea acasă cu familia și prietenii.

Sursă foto: www.tonica.ro




Autor: Cristina Olaru