luni, 16 ianuarie 2017

CASEY NEISTAT- Fișă biografică

  

Marți, 17 Ianuarie 2017, București

CASEY NEISTAT- Fișă biografică

Marți, 17 Ianuarie 2017, 2:14 București, Biografie



  Un model al adolescenților din lumea întreagă, Casey Neistat reușește zi de zi să inspire tinerii să fie cât mai creativi prin video-urile pe care le face și prin implicarea sa în social media atât în calitate de creator de conținut, dar și în calitate de cofondator de rețea socială.



 Casey Neistat s-a născut pe 25 Martie 1981 în America în orașul Gales Ferry din  Canneticuit și este o personalitate pe YouTube, creator de filme, vlogger și co-findator al companiei social-media Beme.

                                                 
           

   La vârsta de 20 ani, în 2001 Casey a decis de unul singur că vrea să plece la New York pentru a-și construi o cariera în film. La început a lucrat ca un spălător de vase la un restaurant, apoi s-a angajat ca mesager pe bicicletă.
   La jumătatea lui 2001 împreună cu fratele lui Van a început să lucreze cu un artist Tom Sachs pentru a face o serie de filme despre sculpturile și ilustrațiile artistului. Aici a inceput colaborarea celor 2 frați pentru film.
      În 2003 Casey a atras pentru prima dată atenție internațională după ce a publicat un video în care explică secretul bateriilor de la iPod, video intitulat "iPod's dirty secret." În urma acestui video, Apple a anunțat oficial un recall pentru bateriile iPod-urilor.


                                                       
                                                                          Sursa foto: Youtube


      În 2004 Casey a început să producă o serie de filmulețe intitulate Science Expermients, o serie cu 15 minute per episod unde făceau tot felul de experimente, iar seria a atras atenție internațională în special în America de Sud unde televiziunile preluau anumite momente din expermiente.

      Colaborarea cu HBO. În 2008 HBO a cumpărat o serie TV de 8 episoade intitulat The Neistat Brothers pentru suma de 2 milioane de dolari. A fost scris și făcut de Casey și fratele lui Van, show-ul fiind unul autobiografic, fiecare episod conținând mici povestioare din viața lor.


                                                   
                                                                           Sursa foto: HBO.com


   Cariera de youtuber.  https://www.youtube.com/user/caseyneistat  

   Totul a început în Februarie 2010 când Casey a încărcat primul sau video pe canalul personal. În acest video vorbește despre când să nu folosești frâna de urgență în metroul din New York, criticând autoritățile pentru că nu spun când trebuie sa folosească și mai ales să tragă frana în caz de urgență.
   Printre video-urile populare este un video din 2011 care a adunat 18 milioane de vizualizări în care Casey a criticat poliția din New York care l-a amendat pentru că nu mergea pe banda specială de bicicletă. El a filmat când i se scria amenda și le explica polițiștilor faptul că nu avea cum să o iar pe pista de bicicletă pentru că era blocată. După ce a încasat amenda Casey s-a filmat mergând numai pe pistele de bicicletă pe care se găseau tot felul de obiecte de la șantiere în construcție la taxiuri parcate. Pentru video el a intrat cu bicicleta în orice găsea neregulamentar parcat sau staționat pe pistele de biciclete, iar pentru final a reușit să prindă o mașina de poliție staționând pe banda, fapt care l-am făcut să se filmeze intrând în plin în mașina de poliție. Casey a primit din nou o atenție mare în media, acesta fiind invitat la principalele posturi de TV și radio din New York. Video-ul a obținut locul 8 din 10 la Top 10 Creative Videos of 2011.


                                         


   În 2014 Casey a început să folosească Snapchat zi de zi arătând behind the sceen-uri din viața sa, lucru care i-au adus titlul de cel mai influent om de pe Snapchat al anului 2014.

   Un capitol important al vieții sale de artist a început de ziua lui pe 24 Martie 2015 când pe lângă toate aceste clipuri diverse postate deja pe YouTube deja de mai bine de 5 ani, a hotărât să înceapă un daily vlog pe care îl face pe fiecare zi de atunci și până acum. La începutul seriei de vloguri avea 600.000 de abonați pe canalul său, iar acum după mai bine de 600 de video-uri zilnice a ajuns la 6.3 milioane de abonați cu o medie de 2 milioane de vizualizări pe clip, lucru care l-am făcut să ajungă cel mai rapid youtuber care atinge aceste cifre prin vlogging. Casey a ales YouTube pentru că această platformă îl ajută să transmită mesajele personale și creațiile sale mult mai repede către un număr din ce în ce mai mare de oameni; a ales această platformă și pentru că remunerația este destul de buna (lunar în medie câștigă din vizualizări, reclame, promovări și unele sponsorizări circa 400.000 de dolari, suma deloc mică pentru un creator de video-uri care nu are o producție costisitiare-un DSLR, un microfon,un monopied și uneori o drona portabila).


   Beme. În 2015 a avut și timp pe lângă vlog și de afaceri așa că a cofinanțat o rețea de socializare după modelul Snapchat prin care surprinzi momentele prin simpla atingere a senzorului de lumina a telefonului care face ca ecranul să se stingă pentru a surprinde momentele exact așa cum sunt, fără a previzualiza și edita ceea ce postezi. În prezent compania sa a fost preluată de gigantul CNN pentru suma de 25 de milioane de dolari, schimbând doar fondatorii nu și echipa lui Casey care lucrează la îmbunătățirea aplicației Beme.

                                                                        Sursa foto: Youtube

   Premii:
   2010-Independent Spirit Award pentru producție online de video-uri;
   2011- Top 10 Creative Videos of 2011-locul 8;
   2014- Cel mai influent om de pe Snapchat al anului;
   2016-Shorty Awards- Youtuber-ul anului;
            -GQ Men of the year- New Media Star;
            -Streamy Awards-Best First-Person Series(pentru vlog);
            -Streamy Awards- Best Editing.


                                 



(Documentare: Pană Mădălin)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu