luni, 16 ianuarie 2017

Michelle Obama-Fisa biografica

          Michelle Obama-Fişă biografică

Luni, 16 ianuarie 2017
 
         Michelle Robinson Obama, născută pe data de 17 ianuarie 1964, este soţia celui de-al patruzeci şi patrulea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.
                                                         În imagine:Michelle Obama


                                                           Sursă foto: click.ro
      Michelle Robinson s-a născut şi a crescut la sudul oraşului Chicago şi a absolvit Universitatea Princeton şi  Facultatea de Drept Harvard. După terminarea facultaţii s-a reîntors în Chicago unde , înainte de a se căsători cu Barak Obama a acceptat o poziţie în firma de avocatură Sidley Austin. Ulterior, doamna Obama a lucrat ca parte a administraţiei primarului din Chicago ,Richard M. Daley şi la Universitatea Chicago. Pe parcursul anilor 2007-2008 a contribuit la campania electorală a soţului ei pentru alegerile prezidenţiale. Doamna Obama are doi copii , surorile Malia şi Sasha, şi este sora antrenorului echipei de baschet Oregon State University, Craig Robinson.
                                                             

                                                             În imagine: Michelle Obama la alegerile prezidenţiale 2016

                                                   Sursa foto: Evenimentul Zilei
Michelle Obama este o Primă Doamnă de care poporul este foarte mândru şi care după opt ani în care a fost un stâlp al familiei prezidenţiale americane se bucură de o popularitate enormă.
        Susţinătoare înfocată a unui regim de viaţă sănătos şi a sportului, a promovat un stil de viaţă corect în America, ţară care se confruntă cu o adevărată epidemie de obezitate. Pentru a promova hrana sănătosă ,ea a creat o grădină bio la Casa Albă de unde le serveşte legume sănătoase şefilor de stat veniţi în vizită.
De-a lungul timpului, Prima Doamnă a demonstrat abilități retorice deosebite, care se apropie de performanțele oratorice ale lui Obama. Michelle denotă naturalețe în rostirea discursurilor, se simte confortabil vorbind în fața publicului, familiarizat cu discursurile elaborate de ea însăși, susținute fără notițe, pe teme dintre cele mai variate.
Susţinătorii Primei Doamne au prezentat-o drept o  nouă Jackie Kennedy datorită graţiei şi eleganţei sale. Cu o înălţime de 1,82, soţia lui Obama a fost numită de către editorii revistei Vanity Fair “comandantul nostru în rochie de seară”. Însă adversarii săi au acuzat-o de lipsa de patriotism, aroganţă şi rasism.

                                                         Sursa foto: independent.md
În al doilea mandat al soţului ei şi în campania lui Hillary Clinton, s-a dovedit comunicatorul perfect. Astfel au început să circule zvonuri că şi ea ar putea candida la Casa Albă. Michelle Obama: „Nu voi candida la Preşedinţie. Nu, nu! Vreau să mă plimb pe stradă, să stau într-o curte care nu e parc naţional.”


In video: Michelle Obama la emisiunea Singing in the car
Sursa video: Youtube


Autor: Osman Talia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu