luni, 16 ianuarie 2017

DOCUMENTAR: Donald Trump al 45-lea președinte al Statelor Unite

București, luni, 16 Ian. 2017, 20:44

Donald Trump este un magnat miliardat american, vedetă de televiziune, politician și actual președinte ales al Statelor Unite ale Americii. El a fost candidatul republican și a fost ales al 45-lea președinte al Statelor Unite în alegerile din 8 noiembrie 2016, învingând pe contracandidatul democrat Hillary Clinton.

Legendă foto: Donald Trump tinând un discurs
Sursă foto
: www.infocrestin.com


El s-a născut la 14 iunie 1946 în New York, fiind al patrulea din cei cinci copii a lui Fred Trump și Mary Anne MacLeod.În 1968 a obținut o diplomă de licență în științe economice de la Școala de Finanțe și Comerț Wharton din cadrul Universității din Pennsylvania. În 1971 a preluat controlul Organizației Trump, o societate mamă de tip holding care deține acțiunile mai multor sociețăți imobiliare și de construcții.

El a fondat în 1995 Trump Entertainment  Resorts, o companie ce operează numeroase cazinouri și hoteluri din întreaga lume. Pe parcursul carierei sale de afaceri, Trump a construit turnuri de birouri, hoteluri, cazinouri, terenuri de golf și alte clădiri de marcă în întreaga lume. 


Legendă foto: Donald Trump în avionul privat în tinerețe
Sursă foto:  www.pinterest.com




Prima sa soție, Ivana Trump, originară din Cehoslovacia, cunoscută ca fotomodel și actriță, i-a dăruit trei copii; Donald Jr., Ivanka și Eric; toți trei sunt acum directori executivi ai companiei Trump Organization. Cea de-a doua soție, Marla Maples, o figură cunoscută în lumea mondenă, fiind actriță și om de televiziune, i-a dăruit încă o fică, Tiffany.

Actuala soție, Melania Trump, originară din Slovacia, este creator de bijuterii și ceasuri și fost fotomodel. Cei doi s-au căsătorit în 2005 pe data de 22 ianuarie și au împreună un băiat, Barron Trump.


Legendă foto: Donald Trump împreună cu copii săi și cu soția sa Melania
Sursă foto: www.agentiadepresamondena.com


În 2015, Trump și-a anunțat candidatură pentru președinția SUA ca membru al partidului republican și a devenit rapid favoritul pentru nominalizare a partidului. În mai 2016, rivalii săi republicani rămași în cursă pentru Casa Albă și-au suspendat campaniile lor, iar în iulie el a fost nominalizat oficial candidatul pentru cursa prezidențială la Convenția Națională Republicană din 2016. 

Campania lui Trump a primit o acoperire mediatică fără precedent și o atenție internațională sporită. Multe dintre declarațiile sale în interviuri, pe Twitter, cât și la mitingurile electorale au fost controversate sau false. 





Legendă video: Discursul antisistem al lui Donald Trump
Sursă video: www.youtube.com


Departe de profilul obișnuit al candidaților Partidului Republican, Donald Trump reprezintă un caz aparte în istoria politică americană. Platforma electorală a lui Trump a inclus renegocierea acordurilor comerciale dintre SUA și China, opoziția față de anumite tratate de liber schimb, cum ar fi NAFTA (tratatul de liber schimb nord-american) și Parteneriatul Transpacific, normalizarea relațiilor cu Rusia, micșorarea rolului SUA în NATO, dar și orientarea SUA spre o independență energetică utilizând toate sursele de energie și opoziția față de reglementările privind schimbările climatice.

După atentatele teroriste de la Paris din noiembrie 2015, Trump a cerut oprirea temporară a imigrației musulmanilor în SUA, mai târziu, afirmând că interdicția se va referi numai la țările cu o istorie dovedită de terorism, până când se va îmbogăți identificarea potențialilor teroriștilor. Unele afirmări ale lui Trump din campania electorală au stârnit îngrijorare în Uniunea Europeană și în mai multe state ale lumii. 

Legendă foto: Donald Trump și Barack Obama la Casa Albă
Sursă foto: media.publika.md

Autor: Laura Livadariu
Etichete: atentate, campanie, candidat, carieră, hotel, magnat, politician, președinte, SUA, Trump






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu