luni, 16 ianuarie 2017

Fișă biografică: Melania Trump, Prima Doamnă a Americii

București, 20:54

Melania Trump, fost model și devenită prima doamnă a SUA pe 10 noiembrie 2016, în urma victoriei soțului său, Donald Trump, s-a născut pe 26 aprilie 1970 în orașul Novo Mesto din sud-estul Sloveniei ca fiică a lui Viktor Knavs și a Amalijei Ulčnik.

Melania Trump alături de Donald Trump în timpul campaniei electorale,

Melania Trump a început cariera de model la vârsta de 16 ani, iar un an mai târziu avea
să pozeze pentru fotograful de modă sloven, Stane Jerko. La 18 ani a semnat cu o agenție de modeling din Milano, Italia, renunțând după un an la studiile superioare de arhitectură și design, din cadrul Universității din Ljubljana. În 1992 s-a clasat pe locul al doilea în urma concursului "Look of the year", organizat de revista slovenă, Jana, care a promis primilor trei concurenți un contract internațional de modeling, potrivit site-ului The Sun.

Melania Trump- 17 ani, în timpul unei ședințe foto, Sursă: Reuters

Melania a defilat pe marile podiumuri din Paris și Milano iar din 1992 s-a axat pe New York, contractual și visa, fiind asigurate de managerul său italian, Paolo Zampolli. Potrivit avocatului ei, doamna Trump și-a obținut pentru prima dată visa americană în august 1996 în calitate de vizitator iar în octombrie, același an, primea o viză non-imigrantă, de tipul H-1B. După ce visa expira, Melania era nevoită să se întoarcă în Slovenia constant pentru a obține un nou acces în State. În noiembrie 2016, Associated Press a raportat că Prima Doamnă avusese deja 10 locuri de muncă pentru care a fost plătită ilegal cu 20,056 $,  înainte de a lucra cu acte în regulă în America.Problemele cu imigrarea se încheie în 2001 când Melania Trump primește green cardul prin care devine rezident legal și permanent al SUA iar din 2006, obține cetățenia americană.

Între timp, doamna Trump a lucrat cu fotografii: Helmut Newton, Patrick Demarchelier, și Mario Testino și a apărut pe paginile Harper's Bazaar (Bulgaria), Ocean Drive, In Style Weddings, New York Magazine, Avenue, Allure, Vanity Fair (Italy) și Vogue (până la căsătoria cu Trump), Self, Glamour, GQ (U.K.), Elle și FHM. De asemenea, Prima Doamnă a fost și manechin de costume de baie în 2000, pozând semi-nud pentru Sports Illustrated Swimsuit Issue. Ca model, a lucrat pentru multe agenții cunoscute, inclusiv pentru Donald Trump's Trump Model Management.

Melania Trump pe coperta revistei AVENUE în 2010. Sursă: revista Avenue

În anul 2000, Melania a apărut alături de Trump în timp ce el a militat pentru Reforma Partidului la alegerile prezidențiale iar, câțiva ani mai târziu, viitoarea soție a acestuia, a apărut într-o reclamă la asigurări pentru compania Aflac.

Imaginea Melaniei Trump este asociată și cu acțiunile de caritate. Aceasta a participat la strangerea de fonduri pentru lupta împotriva cancerului la sân, a fost directoarea Companiei de Dans Martha Graham în aprilie 2005; este un membru activ al Ligii de Atletism a Poliției și a fost onorată cu Femeia Anului 2006; a condus  un club din New York, timp de cinci ani; în 2005, Crucea Roșie Americană i-a acordat titlul de Ambasador al Bunăvoinței. În 2008, a sunat clopoțelul de închidere pentru a comemora cea de-a Cincea Zi Națională, Iubim Ziua Copiilor Noștri și începutul Lunii Naționale de Prevenire a Abuzului, conform site-ului Biography.

În 1996, Melania îl cunoaște pe Donald Trump la o petrecere, cu ocazia Săptămânii Modei de la New York. Relația Lor a atras atenția după 1999, printr-un interviu acordat pentru Howard Stern Show și publicitate suplimentară după anul 2004, prin intermediul lansării reality show-ului de televiziune al lui Trump, The Apprentice( Ucenicul), în care apare și viitoarea lui soție. După ce s-au logodit în 2004, Donald Trump și Melania Knauss s-au căsătorit pe 22 ianuarie, 2005, la Biserica Episcopală din Bethesda-by-the-Sea din Palm Beach, Florida. Căsătoria a costat 1.000.000 $ iar un an mai târziu, doamna Trump aducea pe lume un băiețel, Barron William Trump, poreclit Little Donald (Micuțul Donald).




Căsătoria Melaniei cu Donald Trump, Sursă: gettyimages


O parte din familia Trump: Melania, Donald senior și junior, Barron William Trump  sursă: Houston Chronicle

De-a lungul alegerilor prezidențiale din SUA, Melania l-a susținut permanent pe soțul ei, însă a și fost criticată aspru. În mai 2016  a fost dezvăluită o fotografie nud cu Melania, publicată din anul 2000 în revista foto Britanic GQ . Imaginea o arată pe ea, încătușată de o servietă, întinsă pe o blană, la bordul avionului privat a lui Donald Trump.

Melania Trump în revista GQ, sursă: GQ Magazine

În iulie 2016 doamna Trump a fost acuzată de plagiat întrucat la Convenția Națională Republicană a ținut un discurs copiat aproape integral după discursul lui Michelle Obama din 2008, de la Convenția Națională Democratică. Pe 30 iulie 2016, New Yor Post a publicat fotografii nud cu Melania la vârsta de 25 ani, întinsă pe un pat alături de o altă femeie.



Videoclip- comparație între discursul lui Michelle Obama și cel al Melaniei Trump, sursă: Youtube

În prezent, Melania Trump deține o linie de bijuterii de succes QVC, precum și o linie de produse de îngrijire corporală. De asemenea, aceasta vorbește fluent în 5 limbi: engleză, franceză, sârbă, slovenă și germană.


Clipul de promovare al colecției de bijuterii semnate Melania Trump
sursă: Youtube



Autor: Roxana Neacșu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu